Podplješivički graničari u Korenici


5. prosinca 2017. U 18 h u prostorijama župnog ureda u Korenici upriličena je promocija zbornika radova Podplješivički graničari. Ovu promociju su uz izdavača  Udrugu bivše općine Zavalje organizirali župa svetog Jurja iz Korenice kao i braniteljske udruge sa prostora općina Plitvička Jezera.
Ovo je šesta promocija u nizu (bile su još u Zagrebu, Zavalju, Gospiću, Brinju i Slunj). Financijsku potporu izdavanju ove knjige su dale i općine Plitivička jezera i Rakovica, Vodovod Korenica, Pergament d.o.o. Bjelopolje, Auto prijevoz Majetić i drugi. Na promociji je bio zamjenik načelnika općine Rakovica Mihovil Bičanić, vijećnik u općinskom vijeću općine Plitvička jezera Tomislav Užarević, Ivica Kukuruzović bivši načelnik općine Plitvička jezera, Ivica Jandrić predsjednik UHDDR općine Plitvička jezera i mnogi drugi. Ovaj skup je dobro medijski popraćen od portala Likaplus.
Prvo je sve prisutne pozdravio mons. Mile Čančar, a sam zbornik su predstavili Želimir Prša, Petar Bagarić i Dragutin Šimić.
Najviše zanimanja privuklo je izlaganje prof Petra Bagarića koji je govorio o problemu razgraničenja na području bivše općine Zavalje nakon Drugog svjetskog rata. Organizatori su zadovolji brojem sudionika na promociji a nakon toga se razvila i kvalitetna diskusija.

Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji ove promocije.   

Snimka izlaganja prof Petra Bagarića
https://www.youtube.com/watch?v=KDfsx0JCrbI 


http://www.likaplus.hr/plitvicka_j-korenica/zivot/anacionalna_politika_i_gubitak_opcine_zavalje/default.aspx

Slike i video preuzeti sa portala likaplus.hr