U Slunju 2013. održana 3. sjednica upravnog odbora u 2013. godini

Danas je Udruga bivše općine Zavalje koja djeluje u Zagrebu održala sjednicu Upravnog odbora u Slunju. Slunj je na pola puta između Zagreba i Zavalja pa su mogli lakše doći članovi koji žive na Zavalju i oni koji žive u Zagrebu. Sjednicu su održali u župskoj dvorani. A sjednicu je sazvao predsjednik Udruge g. Želimir Prša koji je na dnevni red stavio ove točke: čitanje zapisnika, aktualno stanje u selima bivše općine Zavalje, prikaz rada Udruge u 2013. godini, financijsko stanje, plan rada u 2014. godini, organizacija skupštine udruge...Sjednici je prisustvovao župnik Mile Šajfar a povremeno i slunjski župnik.

Udruga se trudi pomoći socijalo ugroženim obiteljima kao i mladima, čini kontakte s lokalnim samoupravama u okruženju, kontaktira s drugim udrugama. HRT je u dva navrata u emisiji Hrvatska kronika BiH izvještavao o aktivnostima udruge, lokalni mediji također posvećuju pažnju događanjima oko ove bivše općine. Udruga je čest gost događanja koje organiziraju druge udruge. Također u okviru svojih mogućnosti pomogne neku od akcija oko uređenja okoliša crkve, župnog dvora i slično koje su česte otkada je župu preuzeo župnik Mile Šajfar.

Udruga se može pohvaliti organizacijom povijesno-znanstvenih skupova na Zavalju koji su posvetili pozornost povijesti ove župe i kraja. U planu je izdavanje zbornika radova. Udruga se zanima za postavljanje spomenika Luki Marjanoviću, sveučilišnom profesoru, rektoru i sakupljaču narodnog blaga, koji je rođen na Zavalju. Zanimat će se da se imenuje njegova ulica u Zagrebu. Raspravljali su što s neobrađenom zemljom u zavaljskim selima a dotakli su i niz drugih problema i aktivnosti u 2014. godini. Članovi su živo sudjelovali u radu sjednice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.